Program


Opera a Karmelitában - a Magyar Állami Operaház ünnepi estje a Magyar Opera Napján
3

Opera a Karmelitában - a Magyar Állami Operaház ünnepi estje a Magyar Opera Napján

Erkel Ferenc születésnapja 2013 óta a Magyar Opera Napja. A Magyar Állami Operaház ünnepi esttel állít emléket a Himnusz szerzőjének: koncertjükön Erkel operaáriái és duettjei mellett a 19. századi magyar zeneélet több kiváló zeneszerzőjének kamaraművei szerepelnek. A magyar történelmi opera műfajának megteremtőjeként Erkel – olasz és francia mintákra is támaszkodva – egészen sajátos operai nyelvet teremtett műveiben.

Állítsa össze saját személyes bérletét!

A sorozaton belül 3 különböző koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 15%, minimum 4 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 20%, legalább 6 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezményt biztosítunk. A kedvezmény a kosárba helyezés után automatikusan érvényesül.

A Karmelita rendezvényterem a Miniszterelnökség épületegyüttesének része, ezért a Karmelita templomterében megrendezésre kerülő nyilvános koncertekre szóló jegyek névre szólóak, a jegy másra nem átruházhatóak. A részletes adatkezelési tájékoztató a www.karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint a Várkert Bazár Déli paloták jegypénztárában nyomtatott formában is elérhető. A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy orrot és szájat egyaránt eltakaró maszk használata kötelező.

A programon való részvétel előírásai a kormányzati intézkedések függvényében, valamint a helyszín látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a koncert időpontja között megváltozhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményünkre, tájékozódjon a Karmelita koncertek honlapján az aktuális információkról.

Ezúttal a Hunyadi László és a Dózsa György mellett a „magyar nemzeti opera valóságos paradigmájaként” számon tartott Bánk bán részletei engednek betekintést Erkel sokszínű operai életművébe. Szólistaként a virtuóz énektechnikájáról és egyedülálló bel canto repertoárjáról világszerte ismert, Kossuth-díjas Kolonits Klára, valamint a hazai és nemzetközi operaszínpadokat ugyancsak számtalanszor meghódító, nemrég a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Fekete Attila csatlakozik az Opera zenekarának művészeihez.

Műsor:

Doppler Ferenc és Károly: Magyar fantázia Bevezetés és csárdás 2 fuvolára, op. 35.

Erkel Ferenc: Hunyadi László - Gara Mária cabalettája

Erkel Ferenc: Bevezetés és verbunkos mélyhegedűre

Erkel Ferenc: Hunyadi László - Hunyadi László áriája

Ridley-Kohne Dávid: Rondo Hongrois négy hegedűre

Erkel Ferenc: Dózsa György - Dózsa esküje

Hauser Miska: A la Hongroise hegedűre és zongorára

Erkel Ferenc: Bánk bán - Melinda áriája

Moór Emánuel: Szvit három hegedűre

Erkel Ferenc: Bánk Bán - Bánk és Melinda duettje

Közreműködik:

Kolonits Klára (szoprán), Fekete Attila (tenor) és a Magyar Állami Operaház zenekarának művészei