Program


A Karmelita épületegyüttes a magyar kormányfő és legközelebbi hivatali szervezete munkahelyeként szolgál, ezért a Beethoven-teremben rendezett nyilvános koncerteken a résztvevőknek jegyvásárláskor egy regisztrációs nyilatkozatot kell kitölteniük személyes adataik megadásával, amelyben egyúttal tudomásul veszik, hogy a jegy személyre szól, ezért nem átruházható. A részletes adatkezelési tájékoztató a karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint az Információs pontokon nyomtatott formában is elérhető. 

A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

 

Aktuális előadások



Műsor:

Veress Sándor: Négy erdélyi tánc

Hubay Jenő: Preghiera (km. Gertler Teo – hegedű)

Liszt Ferenc: A három cigány (km. Gertler Teo – hegedű)

— szünet —

Kodály Zoltán: 3. epigramma

Kodály Zoltán: Székelyfonó (részlet) (km. Kristóf Réka – szoprán)

Dohnányi Ernő: Szerenád, op. 10

Szólistaként Gertler Teo és Kristóf Réka személyében két Felvidékről származó kivételes tehetség lép színpadra – mindketten a Virtuózok tehetségkutató felfedezettjeként kerültek a figyelem középpontjába. A hangversenyt Veress Sándor szikrázó erejű Négy erdélyi tánca nyitja, majd Hubay Jenő egyik legszeretettebb darabja, a Preghiera következik – hegedűn megszólaló gyönyörű, érzelmes ária. Liszt A három cigány című parafrázisa a virtuóz Reményi Ede játékát is megidézi, majd Kodály-műveket hallhatunk, amelyek a zenélés, az éneklés derűjét és a népdalok örökségét is közvetítik. Végül a hangverseny fináléjaként Dohnányi Szerenádja hangzik fel, amely egyszerre repít vissza minket a klasszikus szerenádok világába, és mutatja meg, hogyan formálja a zeneszerző sajátjává a korábbi évszázadok és saját jelenének sokrétegű zenei hagyományait.

Ajánló


A Liszt Ferenc Kamarazenekar nemzeti összetartozás napi koncertje a magyarság és a magyar kultúra államhatárokon átívelő gazdagságának szép példája.

Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. A jeles alkalomnak ezúttal a 2023-ban fennállásának százéves jubileumát…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!