Program


Beethoven emlékhangverseny - A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

Beethoven emlékhangverseny - A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. A jeles alkalomnak ezúttal a 2023-ban fennállásának százéves jubileumát ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye állít emléket.  több

A Karmelita épületegyüttes a magyar kormányfő és legközelebbi hivatali szervezete munkahelyeként szolgál, ezért a Beethoven-teremben rendezett nyilvános koncerteken a résztvevőknek jegyvásárláskor egy regisztrációs nyilatkozatot kell kitölteniük személyes adataik megadásával, amelyben egyúttal tudomásul veszik, hogy a jegy személyre szól, ezért nem átruházható. A részletes adatkezelési tájékoztató a karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint az Információs pontokon nyomtatott formában is elérhető. 

A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

 

Aktuális előadások



Műsor:

Beethoven: Coriolan-nyitány, op. 62

Beethoven: Ah! Perfido – koncertária, op. 65

Beethoven: IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60

 

Közreműködik:

Szutrély Katalin – szoprán

 

Vezényel:

Vashegyi György

Beethoven Coriolan-nyitánya rögtön az emberi sors univerzális képeit eleveníti meg: bosszú és szerető féltés, tragikus sors és bátor önfeladás motívumait foglalva zenébe. A nyitány után az Ah! Perfido... koncertária előadásában a kitűnő dal- és oratóriuménekesként ismert Szutrély Katalin is színpadra lép, az ő tolmácsolásában hallhatjuk a drámai jelenet elhagyott nőalakjának fájdalmát és dühét. A hangverseny második felében Beethoven IV. szimfóniájáé lesz a főszerep, amelyet – az „Eroica” és a „Sors” szimfóniára utalva – Robert Schumann találóan úgy emlegetett, mint „karcsú görög lány két északi óriás között”. Ez a „karcsúság” ott rejlik a IV. szimfónia könnyedségében, líraiságában, egyszerűségében és – Berlioz szavait kölcsönözve – mennyei édességében is.

 

Ajánló


Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. A jeles alkalomnak ezúttal a 2023-ban fennállásának százéves jubileumát…

A Liszt Ferenc Kamarazenekar nemzeti összetartozás napi koncertje a magyarság és a magyar kultúra államhatárokon átívelő gazdagságának szép példája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!