Program


Koncert No. 9. - Fesztivál Akadémia Budapest
2

Koncert No. 9. - Fesztivál Akadémia Budapest

2022. július 15–24. között ismét megrendezik a főváros egyik legfontosabb és legsokszínűbb eseménysorozatát, a világ egyik legkülönlegesebb kamarazenei fesztiválját, a Fesztivál Akadémia Budapestet, amelynek gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek adják nemzetközi művészek részvételével, de olyan társművészetek is helyet kapnak benne, mint a film, a színház vagy épp a cigányzene.

A Karmelita épületegyüttes a magyar kormányfő és legközelebbi hivatali szervezete munkahelyeként szolgál, ezért a Beethoven-teremben rendezett nyilvános koncerteken a résztvevőknek jegyvásárláskor egy regisztrációs nyilatkozatot kell kitölteniük személyes adataik megadásával, amelyben egyúttal tudomásul veszik, hogy a jegy személyre szól, ezért nem átruházható. A részletes adatkezelési tájékoztató a karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint az Információs pontokon nyomtatott formában is elérhető. 

A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 22. péntek, 19:30

A 9. koncert műsorán négy mű szerepel: elsőként a Ferenc József és felesége, Erzsébet magyar királlyá és királynévá koronázásának alkalmából komponált Liszt-mű Benedictus tétele szólal meg, majd Dohnányi emblematikus kompozíciója, amelyről állítólag Brahms úgy nyilatkozott: „magam sem tudtam volna jobban megírni”. A műsor második felében Händel ifjúkori kantátája, a szerelmi évődést zenébe átültető, 1708-as Il duello amoroso című mű, illetve Bartók megrázóan szép utolsó kvartettje, a háború előtti utolsó pillanatokban komponált 6. vonósnégyes hangzik el.

Liszt: Magyar koronázási mise - Benedictus (S.381) 

Tabajdi Ádám (orgona), Kelemen Barnabás (hegedű)

Dohnányi: c-moll zongoraötös Op.1

Alissa Margulis, N. N. (hegedű), Maxim Rysanov (brácsa), Kokas Dóra (cselló),  Balog József (zongora)

- szünet -

Händel: Amarilli Vezzosa (Il duello amoroso), HWV 82

Kovács Ágnes (szoprán), Ilias Kadesha (hegedű), Vhasti Mimosa Hunter (cselló), Davidovics Igor (lant), Jonathan Cohen (csembaló)

Bartók: 6. vonósnégyes

Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (cselló)

 

 Koncert időpontja: 2022. július 22. 19.30

Jegyár:

2500 Ft május 31-ig

3750 Ft június 30-ig

5000 Ft július 1-14-ig

 

 

 

 

 

 

 

Ajánló


A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg Orientale lumen-sorozatát, ahol meghívott vendégeikkel a keleti szakrális zene különleges hagyományát és…

Beethoven egyetlen budai fellépésének évfordulója évről évre kiváló alkalmat biztosít a zeneszerző jelentőségéről való kitüntetett megemlékezésre. Az emlékhangversenyen ezúttal a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!