Program


Elfeledett zenei kincseink - Gregor Joseph Werner: A jó pásztor (Der gute Hirt)

Elfeledett zenei kincseink - Gregor Joseph Werner: A jó pásztor (Der gute Hirt)

Magyar vonatkozású 18. századi zenei hagyaték az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtárának Esterházy-gyűjteményéből.
„Werner az egész csúcsbarokk egyik leginkább félreismert zeneszerzője” – Vashegyi György nyilatkozott így az Esterházy-udvar komponistájáról, akinek zenéje sokoldalú és hiteles képet ad az Esterházy-udvar kivételes kulturális közegéről és szellemi örökségéről.

A Karmelita épületegyüttes a magyar kormányfő és legközelebbi hivatali szervezete munkahelyeként szolgál, ezért a Beethoven-teremben rendezett nyilvános koncerteken a résztvevőknek jegyvásárláskor egy regisztrációs nyilatkozatot kell kitölteniük személyes adataik megadásával, amelyben egyúttal tudomásul veszik, hogy a jegy személyre szól, ezért nem átruházható. A részletes adatkezelési tájékoztató a karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint az Információs pontokon nyomtatott formában is elérhető. 

A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 19. szombat, 19:30

Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, a régizene rendkívül elkötelezett megszólaltatója, szakértője, felfedezője és képviselője Magyarországon. Neve összefonódott az általa alapított, ma a Haydneum – Magyar Régizenei Központ rezidens együtteseként is működő Orfeo Zenekarral és Purcell Kórussal, amelyeket a régizenei kompozíciók legkiválóbb hazai előadói között tart számon a szakma és a közönség. Vashegyi György többször is hangsúlyozta, hogy Wernert lényegében azonos színvonalú zeneszerzőnek tartja Joseph Haydnnal, akitől azonban egészen eltérő stílusban alkotott. Erről a színvonalról ad számot most elhangzó, Der gute Hirt, azaz A jó pásztor című oratóriuma, amely az Esterházy-gyűjtemény emblematikus darabja.

Műsor:

Gregor Joseph Werner: Der gute Hirt / A jó pásztor (1739)

 

Közreműködik:

Kovács Ágnes (szoprán) – Das verlorne Schäflein, Das wider gefundene und sehr dankbare Schäflein / Az elveszett bárány, A megtalált és hálás bárány

Bárány Péter (kontratenor) – Der gute Hirt / A jó pásztor

Megyesi Zoltán (tenor) – Der gute Hirt in inänlichen Alter / A jó pásztor idősebb korban

Najbauer Lóránt (basszus) – Der Pilger / A zarándok

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)


Vezényel: Vashegyi György

Ajánló


Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. A jeles alkalomnak ezúttal a 2023-ban fennállásának százéves jubileumát…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!