Program


A Purcell Kórus és a Les Talens Lyriques koncertje - a HAYDNEUM fesztivál keretében

A Purcell Kórus és a Les Talens Lyriques koncertje - a HAYDNEUM fesztivál keretében

Az Esterházy-udvar két kivételes zeneszerzőjét állítja egymás mellé a Les Talens Lyrique és a Purcell Kórus hangversenye. A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és a Christophe Rousset alapította Les Talens Lyrique együttesét összekapcsolja a közös misszió.  több

Állítsa össze saját személyes bérletét!

A sorozaton belül 3 különböző koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 15%, minimum 4 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 20%, legalább 6 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezményt biztosítunk. A kedvezmény a kosárba helyezés után automatikusan érvényesül.

A Karmelita rendezvényterem a Miniszterelnökség épületegyüttesének része, ezért a Karmelita templomterében megrendezésre kerülő nyilvános koncertekre szóló jegyek névre szólóak, a jegy másra nem átruházhatóak. A részletes adatkezelési tájékoztató a www.karmelitakoncertek.hu/adatkezeles oldalon, valamint a Várkert Bazár Déli paloták jegypénztárában nyomtatott formában is elérhető. A belépés rendjéről bővebben >>>.

A jegyvásárlás az esemény előtt hét nappal lezárul, arra a koncert előtt a helyszínen nincs lehetőség.

A programon való részvétel előírásai a kormányzati intézkedések függvényében, valamint a helyszín látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a koncert időpontja között megváltozhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményünkre, tájékozódjon a Karmelita koncertek honlapján az aktuális információkról.

Rendszeresen szólaltatnak meg újkori ősbemutatókat korabeli hangszeres előadásban, világpremier-felvételeket készítenek, és rengeteget tesznek azért, hogy felhívják a figyelmet az európai zenetörténet fontos értéket képviselő, mégis sokáig feledésbe merült darabjaira. Haydn E-dúr Salve Reginájában a drámai kontrasztok és érzelemgazdag zenei képek épp olyan meghatározó szerepet kapnak, mint az elegáns szerkesztésmód vagy az olasz dallamosságot idéző szakaszok. Bár Werner életművével – Haydn árnyékában – az utókor csak elvétve foglalkozott, zenéje izgalmas és hiteles képet ad az Esterházy-udvar kivételes kulturális közegéről és szellemi örökségéről. Jób nevét viselő oratóriumát 1748 áprilisában mutatták be Kismartonban.

Műsor:

Joseph HAYDN: E-dúr Salve Regina, Hob. XXIIIb:1
       Kovács Ágnes – szoprán

Gregor Joseph WERNER: Job, 1748
       Martin Mitterutzner – Job
       Grace Durham – Epouse de Job
       Fabien Hyon – Eliphas
       Tarjányi Tamás – Leviathan
       Christian Immler – Schöpfer

 

Közreműködik:

Purcell Kórus (művészeti vezető: Vashegyi György)

Les Talens Lyriques

vezényel: Christophe Rousset

Ajánló


A Pilz János vezette Budapesti Vonósok kamarazenekar ezúttal a népi hangszereken játszó Góbé…